Verslag Activiteiten
Selecteer activiteit :


Hallo iedereen, gisteren werd Plateau Van Leefdaal aangevallen door 2 groepen van VGWGNWB de een komende van Grimbergen en de andere groep komende van Houtem Vilvoorde.

De aanwezige waren, Misj SP, Stephan Dr, Yreen S, Ann B, Guy D, Rudy M, Pascal LH, Alien V, Hilde VD, Karel B, Christine B, Petit J en Francis W. (samen 13)

Zwaar bewapend met telescoop en verrekijker , trokken wij ons in de malse regen een weg naar het eerste Gorzenakker en struweel.

Daar aangekomen gaf onze gids en secretaris van dienst Pascal La Haye een woordje uitleg over het plateau en de soorten vogels die wij zouden kunnen spotten.

En ja hoor zij waren er, ondanks de regen die wij tot 10 uur hebben moeten trotseren, maar geen nood wij waren blij met de regen, want de natuur heeft het hard nodig.

Met de soorten die wij gezien hebben waren wij verheugd en ook met de aantallen van sommige soorten. De gespotte vogels lees hieronder de verslagen.

Na de wandeling iedereen naar plaatselijke lokaal Cafés Pallekeshof om er veel chocomelk of koffie te drinken (2 met een pintje 33cl dat zijn de officieren).

Bij deze iedereen blij naar huis, dat hoop ik toch?

Groeten Francis en Pascal.

Waargenomen soorten :
Blauwe reiger, Grote Zilverreiger, Grauwe Gans, Nijlgans, Blauwe Kiekendief, Sperwer, Buizerd, Torenvalk, Fazant, Kokmeeuw, Huisduif, Houtduif, Halsbandparkiet, Groene Specht, Veldleeuwerik , Graspieper, Witte Kwikstaart, Winterkoning, Heggenmus, Roodborst, Merel, Kramsvogel, Koperwiek, Pimpelmees, Koolmees, Ekster, Kauw, Zwarte Kraai, Roek, Spreeuw, Vink, Groenling, Putter, Sijs, Kneu, Geelgors, Rietgors.
Vogelwerkgroep Noordwest-Brabant. Natuurpunt