De vogelwerkgroep
Voorstelling
Studiegebied
Lid worden
Spelregels voor vogelaars

Voorstelling


De VWG (vogelwerkgroep) werd opgericht op 5 oktober 2001 in Wemmel. Nu is het een samenwerkingsverband tussen ca. 135 veldornithologen in het noordwesten van Vlaams-Brabant (18 gemeenten). Alle medewerkers zijn vrijwilligers. Jong of oud, beginner of gevorderde, tuinvogelfanaat of toptwitcher, eenzaat of groepsmens, man of vrouw, of gewoon benieuwd dat maakt niet uit. En ding verbindt ons allen: vogelstudie! We hechten belang aan zelfkritische vogeldeterminatie en het (tijdig) doorgeven van waarnemingen. Zo leren we van en dankzij elkaar de avifauna van Noordwest-Brabant zo grondig mogelijk kennen. De werkgroep is naast studie ook bezig met vorming rond vogeldeterminatie, met de uitvoering van een 7-tal projecten en met soortbescherming.

Studiegebied


Het studiegebied omvat de volgende 18 gemeenten: Affligem, Asse, Dilbeek, Grimbergen, Kapelle-op-den-Bos, Kraainem, Londerzeel, Machelen, Meise, Merchtem, Opwijk, Steenokkerzeel, Ternat, Vilvoorde, Wemmel, Wezembeek-Oppem, Zaventem en Zemst.Lid worden


Het lidgeld bedraagt 10 per kalenderjaar (per gezin). Studenten hoeven de jaarlijkse bijdrage niet te betalen. Lidgeld te storten op rekening

BE40 9799 7042 2963 van VWG NW-Brabant, 1853 Strombeek-Bever

Het lidgeld omvat deelname aan de activiteiten van de VWG zoals excursies, cursussen, projecten, trektellingen, enz. Buiten de transportkosten en reizen is alles inbegrepen in het lidgeld.

Spelregels voor vogelaars


Bij het waarnemen van zeldzame vogels en heel wat broedvogels kan een discrete en ethische benadering heel nuttig zijn. Daarom beveelt de vogelwerkgroep volgende nuttige tips aan, afkomstig van de site van Natuurpunt. Klik hier om ze te lezen.

Vogelwerkgroep Noordwest-Brabant. Natuurpunt